Μητρώο αναγνωρισμένων παραγωγών

Αναζήτηση παραγωγών

Κατηγορία

Το Γλυκάκι

Το Γλυκάκι

Επωνυμία: Τσακοφίτης Γεώργιος

Διακριτικός Τίτλος: Το Γλυκάκι

Διεύθυνση: Πλατάνα Κύμης Ευβοίας

Website: http://glikaki.com/

 

Ποιοί είμαστε:

Το «Γλυκάκι – Παραδοσιακές Γεύσεις Οξυλίθου», είναι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2011 στον Οξύλιθο Κύμης Ευβοίας αξιοποιώντας τον αγροτικό πλούτο της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το Γλυκάκι παράγει με τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές συνταγές, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής.
Όραμά μας είναι να αναδείξουμε τον ευλογημένο τόπο μας και ταυτόχρονα να ζήσουμε και να εξελιχθούμε, εμείς και τα παιδιά μας, στη γη των προγόνων μας, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.

Το Γλυκάκι δεν είναι μόνο μια οικογενειακή επιχείρηση! Κι αυτό γιατί το εργαστήρι μας προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργες νοικοκυρές της περιοχής να εργαστούν σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και αξιοπρεπές μεταδίδοντάς μας τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής μας συνιστά επικερδής αξιοποίηση των προϊόντων της τοπικής αγροτικής κοινωνίας.
Η βοήθεια σε κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες και η αξιοποίηση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής ήταν ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους το 2014 το πρότζεκτ ΓΛΥΚΑΚΙ βραβεύτηκε από το ίδρυμα Angelopoulos CGIU Felllowship, ενώ το ίδιο ίδρυμα πρόσφερε τη δυνατότητα στον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιώργο Τσακοφίτη, να παρακολουθήσει στο Arizona State University στις ΗΠΑ μια σειρά σεμιναρίων και να γνωρίσει ανάλογα projects από όλο τον κόσμο.

Η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων μας, διασφαλίζονται από τις σύγχρονες προδιαγραφές και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Πέρα απ’ τα γνωστά παραδοσιακά γλυκά, η περιοχή μας φημίζεται για μια σειρά προϊόντων, όπως είναι τα ξηρά σύκα, το μέλι, το λάδι, το κρασί και τα παράγωγα του μούστου, το πετιμέζι, τα σουτζούκια, το παστοκύδωνο, προϊόντα που κατόπιν παραγγελίας, μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνο για σας!
Η πολυετής πείρα μας, το μεράκι μας, η ανάγκη μας να ζήσουμε και να εξελιχθούμε στον τόπο καταγωγής μας και η ευλαβική τήρηση των πατροπαράδοτων παραδοσιακών συνταγών, είναι το «μυστικό» της επιτυχίας μας. Όλα μας τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές γευστικές μας απαιτήσεις.
Συνεπείς στην οικογενειακή παράδοση, εξελίσσουμε τα εκλεκτά μας προϊόντα, καθιστώντας τα γνωστά στο ευρύ κοινό, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας!

 

Προϊόντα:

Τσάτνεϋς

βερίκοκο

σέλερι

κρεμμύδι

δαμάσκηνο

κόκκινη πιπεριά

Μαρμελάδες 

μαρμελάδα σύκο

μαρμελάδα βερίκοκο

μαρμελάδα μήλο κανέλα

Γλυκά αλείμματα φρούτων με σοκολάτα

φράουλα με λευκή σοκολάτα

σύκο με λευκή σοκολάτα

πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα

Γλυκά του κουταλιού

κεράσι

κυδώνι

σύκο

Μουστάρδα σύκου

 

Φωτογραφίες προϊόντων:

product2s 600x600product4s 600x600product5s 600x600

product7s 600x600
product8s 600x600product13s 600x600


product16s 600x600product14s 600x600product17s 600x600
product15s 600x600


product1s 600x600
product10s 600x600
product11s 600x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βραβεία:

Great Taste Awards 2016 - 1 star : Fig marmelade with star anise

Πληροφορίες Μητρώου

Ημερομηνία Πρώτης Καταχώρησης 12-03-2021
Ισχύς πιστοποιητικού έως 12-03-2025
Αριθμός Μητρώου T16
Τοποθεσία Το Γλυκάκι - Πλατάνα Κύμης

Δείτε τους παραγωγούς στο χάρτη

"Μικροί Έλληνες Παραγωγοί"

Η πρωτοβουλία «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί» αξιολογεί και αποδίδει το ανάλογο σήμα σε μικρές ελληνικές παραγωγικές & μεταποιητικές επιχειρήσεις Περισσότερα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΙΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Νέας Εφέσου 15, 16121

Καισαριανή, Αθήνα, Ελλάδα

+30 210 7244120

info@smallgreekproducers.com

www.smallgreekproducers.com

 

Μάθετε τα νέα μας


Η αγορά των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών