Η "λαδένια" του Βασίλη - Βασίλης Παπικινός

Η "λαδένια" του Βασίλη - Βασίλης Παπικινός

ladenia

Η "λαδένια του Βασίλη"... σας δίνουμε μια εναλλακτική πρόταση για την παρασκευή και παρουσίαση της Λαδενιας, χρησιμοποιώντας 3 κορυφαία υλικά: αλεύρι κίτρινο Λήμνου ολικής άλεσης του Σαλαμουσας Agrifood ,μια σάλτσα ντομάτας με θυμάρι του Delimenti και καραμελωμενο κρεμμύδι με προσθήκη κουρκουμά της Αμαλί Κεράσματα .

Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και γευστικό ,δεν ξεφεύγει από την φιλοσοφία της παραδοσιακής Λαδένιας ,αλλά η χρησιμοποίηση των παραπάνω υλικών, της προσδίδει την διαφορετικοτητα στην σύσταση και την υφή της βάσης (ζύμης), αλλά και με τη χρησιμοποίηση της σάλτσας και ιδιαιτέρως του καραμελωμενου κρεμμυδιού με τον κουρκουμά έχουμε ένα εξαιρετικά γευστικό φινίρισμα .Για μια "λαδένια" οχτώ τεμαχίων όπως αυτή στη φωτογραφία η συνταγή είναι παρακάτω.

Συνταγή για τέσσερα άτομα

- 250 γρ. κιτρινο αλεύρι Λήμνου ολικής άλεσης πετρομυλου Λήμνου Σαλαμουσας Agrifood

- 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

- 200 ml χλιαρό νερό

- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

- 1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες ή καρεδακια μέτρια

- 1/2 κουταλιά της σούπας κάπαρη

- 1 μεγαλη ώριμη ντομάτα σε καρεδακια μέτρια ή 12 ντοματινια κομμένα στην μέση

- 3 κουταλιες σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα με θυμάρι Delimenti

- 3 κουταλιες σούπας καραμελωμενα κρεμμύδια Αμαλί Κεράσματα

 

Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα ή μεγάλο πλαστικό μπωλ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και εν συνεχεία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ενσωματώνουμε στο αλεύρι με τα δάχτυλα μας.Κατοπιν προσθέτουμε και το νερό και φτιάχνουμε έτσι μια ζύμη ελαστική και σφιχτή ταυτόχρονα την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά να μείνει.

Κατόπιν λαδωνουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψακι πιτσας 8 τεμαχίων και πάνω σε αυτό ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τα δάχτυλα μας, σε όλη την επιφάνεια του σκεύους φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας Delimenti ,την ντομάτα ή τα ντοματινια ,τα καρεδακια του κρεμμυδιού, την κάπαρη και τέλος το καραμελωμενο κρεμμύδι Αμαλί ,φροντίζοντας να μοιραστεί σε όλη την επιφάνεια της "Λαδενιας" μας για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα γεύσης .Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180° για 20 περίπου λεπτά.

 

*Η Λαδένια αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο πιάτο της Κιμώλου, απαντάται και στη Μήλο και είναι Ενετικό κατάλοιπο. Στην αυθεντική και αρχική του μορφή είναι ένα ζυμάρι με φέτες κρεμμύδι και ντομάτας αρκετό ελαιόλαδο, ρίγανη και κάπαρη. 

"Μικροί Έλληνες Παραγωγοί"

Η πρωτοβουλία «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί» αξιολογεί και αποδίδει το ανάλογο σήμα σε μικρές ελληνικές παραγωγικές & μεταποιητικές επιχειρήσεις Περισσότερα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΙΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Νέας Εφέσου 15, 16121

Καισαριανή, Αθήνα, Ελλάδα

+30 210 7244120

info@smallgreekproducers.com

www.smallgreekproducers.com

 

Μάθετε τα νέα μας


Η αγορά των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών