ΣΕΦ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών μέσα από τους ανθρώπους που τα γνωρίζουν καλύτερα!

Γνωρίστε τους σεφ-πρέσβεις των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, που μέσα από τα εστιατόριά τους και τις συνταγές τους στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή και τους μικρούς παραγωγούς.

Δείτε τις συνταγές που σας προτείνουν με προϊόντα των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών και αν βρεθείτε στα μέρη τους μη χάσετε την ευκαιρία να γευθείτε ένα ελληνικό γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τα πιάτα τους!

Σεφ Πρέσβεις 2021-2022

Βασίλης Παπικινός

Βασίλης Παπικινός

Ο Βασίλης είναι απόφοιτος σχολής μαγειρικής- ζαχαροπλαστικης τέχνης (σχολές Granits). Έχει εργαστεί επαγγελματικά ως Α' μάγειρας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας, της Μήλου και της Τήνου. Από το 2001 είναι ιδιοκτήτης του "Αλευρόμυλος -Κυκλαδιτικη κουζίνα" στη Μήλο, με έμφαση στη Γαστρονομική παράδοση των Κυκλάδων .

Εντός και εκτός εστιατορίου, σε εκθεσιακούς χώρους, εκδηλώσεις, φεστιβάλ γαστρονομίας και εκπομπές γαστρονομικού περιεχομένου, κύριο μέλημα του είναι η προώθηση της τοπικής αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Αλευρόμυλος - Κυκλαδίτικη κουζίνα

Μαρία Κλήμη

Μαρία Κλήμη

H Μαρία Κλήμη γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε μαγειρική τέχνη στα ΙΕΚ Δέλτα και εργάστηκε σε κουζίνες εστιατορίων και μεγάλων ξενοδοχείων.

Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στα Ιωάννινα, όπου στέγασε το μεγάλο της όνειρο. Ένα boutique εστιατόριο: "Το μαγαζάκι που λέγαμε".

Η Μαρία δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση με δικές της πινελιές. Διαλέγει ευλαβικά τα υλικά της, από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα,για να είναι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι της ταξιδεύουν όσο βρίσκονται στο " Μαγαζάκι" της.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Γιάννης Κατσαντώνης

Γιάννης Κατσαντώνης

Ο Γιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε δημοσιογραφία, με την οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε…συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής "Μαρμίτα" μιας η γαστρονομία ήταν ανέκαθεν το πάθος του, με την οποία ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια.  

Σήμερα είναι μάγειρας και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου "Αργοφαγείο" στη Θεσσαλονίκη.

Ένα μικρό εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη αγάπη στην μεσογειακή αστική κουζίνα, τις παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Αργοφαγείο

Συνταγές με προϊόντα Μικρών Ελλήνων Παραγωγών

Καλαμάρια γεμιστά με τραχανά - Μαρία Κλήμη

Image

Η λαδένια του Βασίλη - Βασίλης Παπικινός

Image

Vegan μεσογειακά ζυμαρικά - Γιάννης Κατσαντώνης

Image

"Μικροί Έλληνες Παραγωγοί"

Η πρωτοβουλία «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί» αξιολογεί και αποδίδει το ανάλογο σήμα σε μικρές ελληνικές παραγωγικές & μεταποιητικές επιχειρήσεις Περισσότερα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΙΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Νέας Εφέσου 15, 16121

Καισαριανή, Αθήνα, Ελλάδα

+30 210 7244120

info@smallgreekproducers.com

www.smallgreekproducers.com

 

Μάθετε τα νέα μας